България

Арестуваха 4-ма след гонка на магистралата, хванаха и 19 мигранти

  22.10.2018 11:40             
Арестуваха 4-ма след гонка на магистралата, хванаха и 19 мигранти

Криминалисти от ОДМВР Хасково са задържали четирима мъже, подпомогнали чужденци да пребивават в страната ни в нарушение на закона. След получена информация за превоза на нелегални мигранти в района на АМ“Марица“ са проведени оперативни и заградителни действия от криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград.

В 6,10 часа на магистралата в посока Пловдив е спрян лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец. Спътници са му били негов съгражданин на 22г и 21-годишен свиленградчанин. В хода на работата се оказало, че тримата са съпричастни към спрян микробус „Фиат“, следващ леката кола с водач 22-годишно момче от с.Бисер.

В товарния отсек на микробуса са намерени 19 чужди граждани между 13г и 26г, самоопределящи се като афганистанци /16/ и пакистанци/3/.
Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ – Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ-Любимец.

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ Димитровград, работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

 

В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са стартирали и бързи производства, тъй като се е установило, че водачът на микробуса управлява с наличие на тетрахидроканабинол, а шофьорът на Мерцедеса – без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

дарик