Свят

Участничка в експедиция намери бутилка с послание, което я накара неутешимо да плаче

  22.10.2018 10:24             
Участничка в експедиция намери бутилка с послание, което я накара неутешимо да плаче

Жителка на Флорида се разхождала по плаж, връщайки се у дома от артилерийска експедиция, когато забелязала плаваща във водата бутилка. Трейси Арнет успяла да я извади от водата, но това, което тя открила в нея, крайно я озадачило. На лист хартия била написана рождената дата на непознатия ѝ Джордж Гамперт и загадъчен цитат: "Кога ще разберете, когато разберете, че отговорът, който вие сте търсили цял живот, всъщност е само следващият въпрос", съобщава Fox News.

Арнет решила да изясни какво това послание може да означава. Първо тя започнала да търси чрез Google, но всичките ѝ опити да намери някакво обяснение се оказали неудачни. Затова жената се обърнала за помощ към потребителите на Фейсбук и само след час тя вече разполагала с необходимата ѝ информация. тя успяла да намери бащата на Джордж, а разговорът ѝ с него я накарал да се разплаче неутешимо. 
 

Оказало се, че съвсем наскоро Джордж Гамперт-стари развял праха на своя 27-годишен син, който се самоубил през 2010 година. Бащата събрал сили най-накрая да се сбогува със своя "голям младеж". Но това не било единственото, което Джордж направил в памет на сина си. Мъжът пуснал в океана бутилка с думите на своя покоен син. 

"Беше много трудно да си взема сбогом с него. Арнет можеше да изхвърли бутилката като обикновен боклук, но тя стигна до края. Надявам се, че тази история ще спаси някой от самоубийство", споделя Джордж. 

сега Джордж и Арнет планират заедно да присъстват на упокойна молитва и да върнат бутилката обратно в океана. 

Превод и редакция: БЛИЦ