България

Втори месец чакат Турция да екстрадира Митьо Очите

  22.10.2018 09:57             
Втори месец чакат Турция да екстрадира Митьо Очите

Българската прокуратура очаква решението на съда в Турция за екстрадицията на Димитър Желязков-Митьо Очите вече втори месец. Засега новини от Истанбул няма, освен че делото върви, каза прокурор.

Очите бе арестуван в луксозния хотел на площад “Таксим” в Истанбул “Рамада” в началото на август т.г. Там наркобосът от Несебър спал в стая, регистрирана на името на общинския съветник в Бургас Бенчо Бенчев, който го закарал в Турция от Солун. Очите е обвинен задочно у нас като шеф на 8-членна престъпна група за изнудване и палежи, която действала по Южното Черноморие. Сред сочените за членове на бандата е и общинският съветник от Несебър Пейко Янков.

“Ние като българска държава не може да поставяме срокове на чужда правна система. Ще оставим турските власти да си изпълнят законовата процедура”, коментира прокурор.

Докато тече делото му за екстрадиция в Турция, Очите е задържан.

През това време соченият за член на бандата му Иван Пишиев бе пуснат от спецсъда на свобода. Според обвинението той отговарял за бизнеса с погребални услуги, рекетирайки бургазлии в този бранш.

 

24chasa