Събития

Аварията от снощи забавила влака за София със 120 минути

  22.10.2018 08:33             
Аварията от снощи забавила влака за София със 120 минути

Авария в контактната мрежа предизвика огромно закъснение на вечерния влак от Видин за София. Тренът, който по разписание спира на жп гарата във Враца в 20.27 часа и заминава за столицата в 20.30 ч., се забави с над 120 минути в неделната вечер и предизвика негодуванието на пасажерите. Те бяха помолени да се качат на пътническия влак за Червен бряг, за да могат да се качат на друг трен за столицата, но с прехвърляне на гарата в Мездра. Така с около час закъснение, но щастливи, че са се качили на влак за столицата, те потеглиха от железничарския град.

За проблемите с железопътния транспорт съобщи единствен konkurent.bg - http://konkurent.bg/article/136960/avariia-predizvika-ogromno-zakusnenie-na-vlaka-za-sofiia

Пътниците от Видин обаче нямаха този късмет. Те престояха блокирани на жп линията между Криводол и Бели извор повече от час и половина, докато пристигне изпратения от Враца дизелов локомотив. Именно машината ги изтегли до града под Околчица, където с друга електрическа мотриса потеглиха за столицата. Това превърна вечерното им пътуване в нощно изпитание. От жп гарата във Враца съобщиха, че билетите, продадени за неосъщественото пътуване от вчера, могат да се презаверат 24 часа след издаването им. За компенсация заради похабените нерви изобщо никой не говори.