Спорт

От „Мрамор“ до Франция! Кристиян Павлов остана с една мечта по-малко

  20.10.2018 17:17             
От „Мрамор“ до Франция! Кристиян Павлов остана с една мечта по-малко

Кристиян Павлов бе част от селекцията на България при историческата победа над Сърбия насред Белград. Там той се бори мъжки на терена наред с 5-мата бивши съотборници от Балкански котки /Берковица/ и другите ни национали. Спортният талант от града под Ком, който само допреди няколко години се разкъсваше между футбола, волейбола и ръгбито, явно е направил своя избор. От два месеца е във Франция, където защитава цветовете на ръгби клуба Racing Club Mauriac от град Мауриак. Там той играе рамо до рамо с друг представител на „котките“ Георги Гидионов /на шестата снимка/.

„Условията са добри, харесва ми тук, градът е малък, спокоен. Отборът е съставен от млади играчи, има потенциал. Нивото на игра е по-високо от България, което е нормално, защото тук спортът е по-популярен и по-развит, все пак са французите се водят като ръгби - нация. Целта ми тук е да надграждам като начин на игра и да натрупам опит, който в България ще е трудно да придобия, заради по-ниското ниво. Все още съм не съм се развил и показал целия си потенциал, но с течение на времето се надявам и това да стане и да покажа, че в България има млади и талантливи кадри. Искам  специално да  благодаря на Георги Гидионов, Илия Кръстев и Цветостин Цветков, които повярваха в мен и станаха решаващият  фактор, аз да съм тук сега“, разказа берковчанинът, тръгнал от стадион „Мрамор“ и стигнал до Франция.

За Кристиян напълно важи девиза на националите ни: „Не е за пари и за слава, а за гордост, чест и любов към Отечеството“.

Паметливи припомниха, че талантът още докато играеше футбол, стана популярен в цялата страна. Тогава куп национални електронни медии препечатаха материала на „Конкурент“ за достойната постъпка му постъпка, когато преди мач намери и върна портфейл, пълен с пари и документи. Загубената вещ се оказа на секретаря на ОС на БФС в Монтана – Боян Гергов.

„Безкрайно благодаря на Кристиян. Подобни благородни постъпки заслужават адмирации и публичност, за да служат за пример“, каза преди 3 г. за „Конкурент“ Боян Гергов.