Събития

Посвещават събития във Врачанско на спасението на българските евреи

  20.10.2018 16:09             
Посвещават събития във Врачанско на спасението на българските евреи

Стартират инициативи за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. Поредицата от културно-информационни събития се организират от Областна администрация – Враца с партньорството на пет читалища от областта. Основната цел е да се повиши информираността за съществения принос на Република България за спасяването на евреите от геноцид по времето на Втората световна война и във връзка с 75-тата годишнина от историческите събития.

Първото културно-информационно събитие ще се състои на 22 октомври от 11 ч. в с. Згориград, община Враца, с партньорството на НЧ „Пробуда-1926“. По време на инициативите ще бъде представен филм за спасението на евреите по време на Втората световна война. Мероприятията ще продължат в читалищата от общините Криводол, Роман, Оряхово и Мизия. Началният час е 17 ч. На 23 октомври, Народно читалище „Светлина – 1928“ в село Ракево ще бъде домакин на мероприятието. В Народно читалище „Цветан Гановски – 1891“ в с. Кунино, на 24 октомври ще се проведе третото културно-информационно събитие. На 25 октомври, филмът ще бъде представен в Народно читалище „Самообразование – 1894“ – с. Селановци, а на 26 октомври – в Народно читалище „Пробуда – 1927“ – с. Софрониево.

Поредицата от информационни събития са част от Работната програма за 2018 година на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС.