България

Планирате Нова година в Турция? Безценни съвети, които нито една туристическа фирма няма да ви даде

  20.10.2018 14:15             
Планирате Нова година в Турция? Безценни съвети, които нито една туристическа фирма няма да ви даде

Офертите за Нова година вече са почти разпродадени. Някои ще предпочетат пътуване в чужбина, а Турция е една от най-редовните дестинации в такива случаи.

В зависимост от мястото, което ще изберете, цените варират от 300 до 1200 лева. В предложенията си повечето от туристическите фирми са включили и обиколки на 31-ви декември с круизни корабчета. Всички те обещават бляскаво и невероятно прекарване, но какви са впечатленията на хората, преживели наистина подобно празненство?

В една от групите за пътешественици във Фейсбук туристи споделят своите преживявания:
Има и недоволни:

"Празнувала съм на корабче. Не съм доволна никак. Лоша кухня, внасят храната отвън и я притоплят. Студено и тясно е вътре в ресторанта. Програма няма, има музика, но ако е изцяло българска група, пускат само наша музика, предимно фолк. Корабчето приключва към 1 - 1.30 часа, но прибирането е кошмарно, отнема почти два часа заради големите задръствания. Единственото хубаво нещо е зарята над големия мост", пише потребителка в интернет.

Зависи от кораба. Както сами се досещате, има много такива. Някой не си струват, на други можеш да прекараш наистина различно и приятно. Поискайте имена, менюта и програми, така ще може да прецените дали ви допада и няма да останете разочаровани, това е моят съвет", казва друга.

Ето и съвета на трети турист:

"Има и луксозни кораби на кръгли маси от по 10 души,  като ставаш и сядаш без да притесняваш. За храната -  да, на кораба не се готви, само се притопля яденето.Това как ще изкараш и до колко добре, зависи от туроператора и цената. Ако вземеш куверт за 50-60€, ще е малко тясно, но при 90-100€, предполагам, че ще се насладите на новогодишната вечер."

И все пак негативните мнения преобладават:

"Специално за Нова година Босфора е претъпкан от всякакви плавателни съдове с туристи и естествено кючекини - повечето от тях рускини! Градът си заслужава, но този екшън определено не!".

pochivka.blitz.bg