Крими

Почна се! Горски и полицаи съставиха 6 акта за незаконна дървесина

  20.10.2018 12:01             
Почна се! Горски и полицаи съставиха 6 акта за незаконна дървесина

Горски инспектори, съвместно с полицаи проведоха в петък масирана акция за незаконна дървесина на територията на Врачанско.

Проверени са общо 6 адреса - 4 в Долна Кремена и 2 - в Хайредин. Открити и иззети са общо 13.5 куб. м. незаконни дърва за огрев, а на нарушителите са съставени актове.

Около 10.15 ч. вчера служители на РУ-Мездра и лесничеи от Берковица проверили дома на А.А., на 41 г. от Долна Кремена. Там били открити около 2 куб. м. дърва за огрев без контролна марка. Същото количество незаконни дърва са намерени и в дома на 47-годишният В.П. от същото село. Последвалата проверка в Долна Кремена установила още двама нарушители на закона. Разкрити били 3 куб. м. дърва без контролна марка в къщата на 40-годишният И.Р. и около 1 куб.м. в двора на М.Д., на 35 г.

Същия ден е извършена специализирана полицейска проверка и в село Хайредин. В дома на 70-годишният А.А. са намерени 4 кубика незаконни дърва за огрев, а в притежанието на неговия съселянин Д.Д. – 1.5 куб.м.

Междувременно, в село Борован, е заловен да превозва половин кубик незаконни дърва 26-годишен мъж. Т.Ч. от Борован управлявал лек автомобил „Фолксваген Поло” и не притежавал превозен билет за дървата. В хода на проверката е установено също, че водачът е неправоспособен. Автомобилът и дървата са иззети от горските. По случая е образувано бързо производство.