България

Aлиансът на консерваторите в Европа започна приемането на Атака за свой член

  19.10.2018 21:20             
Aлиансът на консерваторите в Европа започна приемането на Атака за свой член

Днес партия Атака официално подаде документите си за членство в Алианса на европейските консерватори и реформисти. Това стана на форум в Молдова, където е председателят на партията Волен Сидеров.

„С това се дава възможност на всички патриотични формации в България, опирайки се на Атака, да имат една по-добра поцизия на бъдещите европейски избори, да вкараме 4-5 човека в Европарламента. По този начин управляващата коалиция ГЕРБ и “Обединени патриоти” ще бъде затвърдена и ще завърши спокойно мандата си. А, утре ще участваме в управлението на Европа, което ще се състои от консерватори, националисти и дясноцентристи. Който не разбира това е или глупав, или цели да саботира сегашната стабилност на държавата ни”, написа в профила си в социалните мрежи Волен Сидеров.

Атака получи подкрепата на президента на АКРЕ Ян Захрадил, който изрази готовност, че на регулярната среща на съвета на АКРЕ през януари ще се обсъди членството на партията на Сидеров с останали партии в Алианса.

От ръководството на АКРЕ са категорични, че сега е точният момент за създаването на консервативна сила в България и Алиансът подкрепя това.