Спорт

Късна драма в Ерден носи победа на лидера, Ваксата реши дербито в Мездра

  19.10.2018 19:37             
Късна драма в Ерден носи победа на лидера, Ваксата реши дербито в Мездра

Кариана запази първото си място при юношите старша възраст, след като в изключително драматичен двубой от 5-ия кръг на зона „Враца” надви Първа Атомна с 4:2., като резултатът 180 секунди преди края бе 2:2. Валентин Валентинов откри за гостите във 2-та мин. Николай Иванов изравни след центриране от корнер на Георги Цветанов. Възпитаниците на Диан Попов направиха пълен обрат още до почивката. Остро центриране на Алекс Иванов бе отклонено от Васил Йорданов в собствената врата за 2:1. Последваха няколко пропуска и 3-4 греди за домакините. Васил Маринов наказа за 2:2 лесно пропиляните възможности от лидера. Въпреки че останаха с 10 души след червения картон на Александър Илиев, козлодуйчани не се предадоха, но в 87-та мин. Алекс Иванов вкара за 3:2, като попадението бе оспорено от щаба на гостите. Минута след това за втори жълт картон бе отстранен и Симеон Асенов от берковчани. Гостите се хвърлиха за ново изравняване, но в добавеното време Ники Спасов оформи крайното 4:2.

Емоционалният двубой в Ерден бе изгледан от собственика на Кариана – Милан Йосифов и изпълнителният директор Ангел Стоянов.

Локо /Мз/ без Иван Велчев надви Ботев /Вр/ с 1:0. Сблъсъкът бе равностоен. Виктор Викторов-Ваксата наказа бившите си съотборници и донесе 3-те точки на мездренчани.

Кариана води с пълен актив от 15 т. /17:7/, следван от Локо /Мз/ с 12 т. /11:5/