Събития

Кмет и компютърни специалисти цепиха дърва СНИМКИ

  19.10.2018 15:48             
Кмет и компютърни специалисти цепиха дърва СНИМКИ

9 компютърни специалисти от „SAP LABS“ помагаха на възрастни хора в мездренското село Лик. Тe са предимно млади хора, работещи в ITсектора, които се отзовават на зова за помощ на възрастни и самотни хора. Инициативата е поредна – миналата година някои от тях са помагали в с. Царевец, други от фирмата в с. Брусен.

Предвождани от кмета на Лик Нецо  Нецо, младежите цепиха и внасяха дърва, почистваха от трева и растителни отпадъци градините в четири къщи. 84-годишният Петър Цветков, 86-годишната Венета Стоева, 75-годишният Иван Кръстев и 72-годишната Надежда Николова бяха подпомогнати във важен за тях момент – подготовка за зимните месеци.

В очите на благодарните самотни хора напираха сълзи, а дядо Петър стискаше може би последните си 5 лв. да даде на „децата да се почерпят“.

Дошлият в този момент кмет на община Мездра инж. Генади Събков, го увери, че ще бъдат почерпени и попита дали се нуждае от още нещо, след което помогна при внасянето и цепенето на дърва.

Дружелюбни и гостоприемни, възрастните хора се радваха, че има живот, в иначе сивото им ежедневие.

Столичанинът Георги Василев сподели, че инициативата се провежда всяка година през месец октомври, като екипи от компанията си избират различни дестинации. „Каузата, че помагаш на някой в нужда, те кара да се чувстваш добре“, добави още младият човек.

Инж. Събков каза, че е очарован от ентусиазма и желанието, с което младежите искат да помогнат и добави: “За тях това е мисия, която те са приели, като своя отговорност, като желание да бъдат в помощ на хора, които са изпаднали в нужда и необходимост. Поздравления за тези млади хора! Сигурен съм, че хората от с. Лик ще оценят тази външна помощ и тя ще стопли и душите и сърцата им“.  

Доброволците от „SAP LABS“ ще окажат съдействие и на възрастните хора от селата Руска Бела и Старо село.