Събития

Наградиха кмета на Видин за принос към опазване и популяризиране на културното наследство СНИМКИ

  19.10.2018 15:26             
Наградиха кмета на Видин за принос към опазване и популяризиране на културното наследство СНИМКИ

Кметът на Община Видин Огнян Ценков беше отличен с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство, съобщиха от общинската управа. Отличието прие заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков. Наградата се присъжда от Сдружение „Видинско землячество“, Регионален исторически музей - Видин и Регионален исторически музей - Враца за оказаното от кмета Огнян Ценков и Общината съдействие при провеждането на археологическите разкопки в с. Майор Узуново.

Събитието се състоя в Регионалния клуб на БТА във Видин. В него участваха Фионера Филипова, директор на Регионален исторически музей – Видин, Георги Ганецовски, ръководител на археологическите разкопки в с. Майор Узуново и Иван Лишков, дарител на разкопките. 

Пасков благодари за наградата, като заяви, че и занапред Община Видин ще продължава да подкрепя подобни инициативи и ще съдейства на археолозите за осъществяване на техните бъдещи проекти.

Ганецовски представи част от артефактите, открити от неговия екип по време на „Археологическо лято 2018”, които определи като изключително ценни за българската и европейска праистория.