Свят

Apple ще ви плати добра сума за рециклиране на стария ви iPhone

  19.10.2018 14:10             
Apple ще ви плати добра сума за рециклиране на стария ви iPhone

Наскоро Apple организира специално събитие "Gather Round" в театъра "Стив Джобс" в Купертино, Калифорния. Компанията представи, заедно с други неща, трите си нови телефона iPhone, в три различни сегмента, вариращи от скъпи до по-скъпи. А за феновете на Mac, които искат да направят ъпгрейд на телефоните си, Apple също предложи добър стимул - да направят нещо полезно със своя стар смартфон. От компанията апелираха да го рециклират, вместо да  се задоволят с малка печалба за джобни.

Програмата GiveBack на Apple ще ви плати до $ 525 за iPhone X в сравнително добро състояние и значително по-малко за предишни модели. Натрошени екрани, повреда от заливане с вода, приключили батерии и всичко останало, възможно да съсипе вашия телефон. Достатъчно е просто да се попълни въпросника, за да може да се определи дали телефонът ви или компютърът, таблетът или часовникът на Apple отговарят на условията за прием и рециклиране. Могат да се предават дори и продукти, които не са производство на Apple, така че ако имате цял шкаф, пълен със Samsung Galaxy-та или Google Pixels, които не използвате, защото са развалени или просто не ви харесват, само можете да спечелите от това.

 

Във всеки смартфон се съдържат множество трудни за добиване материали, а рециклирането им означава, че ще се използва по-малко време, прекарано в мините, откъдето се добиват. Е, така се случва в света на интелигентните хора поне. Надяваме се, че ще победи желанието ви да освободите пространството в шкафа.

Огледайте и всички мобилни аксесоари към смартфоните. Попитайте и за тях. Може да представляват интерес.

Така със сигурност ще помогнете на планетата, ще помогнете на себе си, а и на много работници, които с пот на челата правят възможно производството на вашия телефон. е максимално опростена.