Спорт

Palmsbet: Реал Мадрид искат Неймар или Мбапе за заместник на Модрич

  19.10.2018 14:07             
Palmsbet: Реал Мадрид искат Неймар или Мбапе за заместник на Модрич

Испанският колос „Реал Мадрид“ продължава да работи по тоталното обновяване на отбора. След спечелената трета поредна титла в Шампионската лига през май в Киев, „кралският клуб“ изненадващо се раздели с мениджъра си Зинедин Зидан. Скоро след това го последва и голмайсторът на клуба във вечната ранглиста, Кристиано Роналдо. Според вестник „Мундо“ на „Бернабеу“ вече подготвят нов голям трансфер през януарския прозорец.

Тези ключови промени без съмнение са в основата на слабия старт на сезона. „Реал“ е вече 400 игрови минути без отбелязан гол, което не се е случвало от 1985-а година насам. Двете поредни загуби от „Алавес“ в Примера и от „ЦСКА Москва“ в ШЛ също нагорещиха стола на наставника Юлен Лопетеги. Неубедителната форма на „Кралския клуб“ обаче зарадва множество любители на високите коефициенти. Те логично потърсиха изненада в двата мача след слабия старт на мадридчани, като новият онлайн букмейкър на родната сцена, Palmsbet, беше сред лидерите на пазара. Това съвсем не е изключение, както можете да прочетете в професионалното ревю на Palmsbet.

Проблемите обаче съвсем не са пречка пред Флорентино Перез в стремежа му към привличането на поредното бомбастично име на „Бернабеу“. За целта някоя от настоящите звезди трябва да бъде продадена. Според слуховете в спортната преса на Иберийския полуостров, следващият нарочен за гонене играч е хърватинът Лука Модрич.

Модрич е един от фаворитите за спечелването на „Златната топка“ тази година, като беше сред основните фигури на националния си отбор на Световното първенство в Русия. Цяло лято упорито се говореше за огромното желание на италианския „Интер“ да има в редиците си хърватина. В един момент през трансферния прозорец в Испания дори се появи информация, че Модрич е поискал от Перез да бъде продаден на всяка цена.

Все пак до трансфер не се стигна, тъй като президентът на испанците искаше първо да си осигури заместник на хърватина. Не е тайна, че Перез е хвърлил око на една от двете звезди на ПСЖ – Килиан Мбапе и Неймар. Парижани не желаят да се разделят с нито един от двамата си голмайстори, но самият Неймар не изглежда особено щастлив в Париж напоследък. Бразилецът поначало не се разбираше добре с уругваеца Едисон Кавани, а вече се притеснява от нарастващата истерия около младия французин Мбапе. Бързоногото 19-годишно крило е във фокуса на вниманието и интереса, след като стана световен шампион с Франция. Това естествено не е по вкуса на Неймар, който напусна „Барселона“ именно защото се чувстваше засенчен от Меси и Луис Суарез.

Испанският вестник „Мундо“ съобщи, че Неймар е говорил с представители на каталунците относно възможността за негово евентуално завръщане на „Камп Ноу“. Всички в „Барселона“ все още харесват футболните качества на бразилеца, но имат основателни притеснения от голямото влияние на бащата на играча върху него. Той изпълнява и функцията на мениджър на сина си и беше сред основните фактори за разрива между Неймар и „Барселона“. По-нататък се спекулира, че Неймар и баща му не биха имали нищо против и завръщането им в Испания да стане и с фланелката на клубния враг „Реал Мадрид“.

Развръзката в трансферния триъгълник най-вероятно ще стане ясна през януари. Не е традиционно подобни бомбастични трансфери да се правят през зимата, но от тази година УЕФА вече разрешава новите попълнения на клубовете да участват в елиминационните фази на Шампионската лига. Това би отворило широко вратата на Модрич към „Интер“, стига Флорентино Перез да е убеден, че ще може да намери достоен заместник на хърватина.