Спорт

Верея шокира Ботев за 2:2 с гол в 93-та мин.

  19.10.2018 13:16             
 Верея шокира Ботев за 2:2 с гол в 93-та мин.

Верея навакса два гола пасив и шокира Ботев (Враца) в добавеното време на "Трейс Арена" за зрелищното равенство 2:2 в първата среща от 12-ия кръг на Първа лига. Това бе първи мач в родния елит след паузата заради националните отбори, а съперниците си размениха по едно полувреме. През първото гостите доминираха и взеха два гола аванс чрез Валери Божинов (15) и Емил Стоев (20), но след почивката Теофилис Корупис (53) намали, а в последните секунди Антон Огнянов (90+3) донесе точката за домакините.

Гостите от Враца започнаха по-активно и логично поведоха в резултата. В 15-ата минута Петър Александров бе изведен добре отляво, а вратарят Цинцарски бе излязъл доста напред. Последва пас на Александров към Валери Божинов, който с глава се разписа за 0:1. По-малко от пет минути след това защитниците на Верея избиха топката след центриране от корнер, но тя попадна в Емил Стоев, който от далечна дистанция не остави шансове за Цинцарски за 0:2. Секунди по-късно Емил Стоев направи сериозен пропуск от изгодна позиция.

Първата добра възможност за Верея дойде в 23-ата минута след шут на капитана Антон Огнянов, но неточно над вратата. Девет минути по-късно той дори вкара гол, който обаче не бе признат заради вдигнат флаг за засада. Ботев отвърна в 37-ата минута с опасна атака на Андреас Васев по дясното крило и центриране към Юлиян Ненов, който засече топката с глава и прати покрай вратата.

Домакините заиграха по-добре през втората част и в 53-ата минута намалиха изоставането си в резултата. Теофилис Курупис се разходи между няколко бранители на гостите при самостоятелна акция и с прекрасен завършващ удар вкара за 1:2. Десет минути по-късно Билел Малек отправи силен удар, но гредата и намеса на вратаря Красимир Костов предотвратиха гол. Едва в 65-ата минута гостите стигнаха до ново опасно положение, след като Валери Божинов открадна топката след грешка в защитата, но не успя да отбележи.

В 79-ата минута тимът от Враца можеше да убие интригата, след като Спас Георгиев центрира към непокрития Петър Атанасов, който от близка дистанция не успя да нанесе голов удар. Този пропуск като че ли се оказа фатален за гостите, които изтърваха победата в последните секунди. Здраво Илиев центрира към Антон Огнянов (90+3), който от движение нанесе неспасяем удар за крайното 2:2.

Това бе четвърто равенство за Верея този сезон, а тимът все още няма победа и е на дъното в класирането с 4 точки. Ботев (Враца) запазва 11-ата си позиция с 12 точки след третото си реми в шампионата.

 

 Начало на мача

Гостите натиснаха още от първата минута и логичното се случи.

15-та  мин. Гоооооол! Валери Божинов вкара за 1:0 с глама след чудесна асистенция на Юлиан Ненов.

20-та мин. Голллллл! Емил Стоев с перфектен удар извън пеналта направи 2:0, като топката се удари в горната греда и влезе в мрежата.

22-та мин. Стоев пропусна да оформи класиката.

23-та мин. първа възможност за домакините чрез Антон Огнянов, който стреля в аут.

34-та мин. Гол на Огнянов бе несправедливо отменен заради засада. На видеоповторението се видя, че Атанас Фиданин покрива нападателя.

37-та мин. нов шанс за Ботев. Ненов се размина с топката след центриране на Андреас Васев.

 Начало на втората част

53-та мин. Гол! Курупис реализира за 1:2.

58-та мин. Спас Георргиев замени Ненов.

80-та мин. Петър Атанасов пропусна златен шанс за гостите.

81-та мин. Валери Домовчийски замени Божинов.

83-та мин. жълт картон за Мариян Иванов.

88-та мин. жълт картон за Ивайло Михайлов.

93-та мин. Антон Огнянов вкара за крайното 2:2.

 

Станаха ясни стартовите състави на Верея и Ботев /Вр/. Двата тима се изправят един срещу друг в сблъсък от 12-ия кръг на Първа професионална лига. Бившият национал Валери Божинов води атаката на Ботев.

 

Домакините са на дъното в класирането без победа и с едва три отбелязани гола. Врачани пък постепенно стабилизираха представянето си, но още са близо до зоната на изпадащите.

 

За Верея ще ритат: Цинцарски, Мачедзе, Курупис,  Василиев, Йоргенсен,  Малек, Диара, Станчев, Маламов, Огнянов, Вушурович.
За Ботев ще играят: Костов, Васев, Фиданин,  Керчев, М. Иванов, Гаджев, Апостолов, Атанасов, Ненов, Стоев, Божинов.