Събития

Борован отбелязва празника си пищно

  19.10.2018 12:43             
Борован отбелязва празника си пищно

Борован се готви за тържества, които всяка година са на 25 октомври.

Честването на празника ще започне в четвъртък още от 10 часа на Централния площад в с. Борован. Ще има тържествено издигане на националния флаг на Република България, тържествен водосвет, празничен концерт – приветствие на децата от детските градини и училищата на община Борован.

От 18 часа в зузикалната зала на читалище „Цани Иванов“  ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет – Борован. След това, от 18.30 часа, в театралния салон на читалище „Цани Иванов“, а при добри метрологични условия - на площада пред НЧ “Цани Иванов“, ще се състои тържествена концерт-програма и  връчване на наградата „Почетен гражданин на Борован“. Тази година признанието е за Надежда Кръстева Белинска.

За жителите на община Борован ще пее народната певица Галя Асенова, носителка на специалната награда „Свети Врач“ на Община Сандански с песента „Пирине запей“  и оркестър „Джи Би“ с ръководител Пламен Велков от село Бутан.

Фойерверк-програмата ще бъде на Централния площад от 20 часа, а след това ще има официален коктейл на Кмета на община Борован.