България

Блъснатата от автобус майка с количка още е в критично състояние

  19.10.2018 09:53             
Блъснатата от автобус майка с количка още е в критично състояние

Автобус на пловдивския градски транспорт удари майка с детска количка на пешеходна пътека в четвъртък. Жената беше настанена в болница с опасност за живота. Шофьорът е арестуван. В петък прокуратурата трябва да реши дали да удължи задържането му или да го освободи.

Пострадалата е пресичала на обозначена пешеходна пътека и на светофарна уредба. Полицията все още не е установила жената с детската количка или автобусът са преминали на червен светофар. Според очевидци майката е пресякла на зелено.

Тя и бебето й са откарани в Университетската болница „Свети Георги”. Жената е с премазан крак, с фрактура на таза и тежка травма на главата. Състоянието й все още е критично. Детето няма наранявания. 

„Жената пресичаше на пешеходната пътека с детска количка. Количката хвръкна. Не можах да видя детето как е, тъй като тя беше от другата страна. Майката беше цялата в кръв. Шофьорът спря по-надолу, за да окаже помощ”, разказва пред Нова телевизия очевидката Десислава Попова.

Водачът е на 47 години. Тестван е с дрегер на място. Алкохолната му проба е отрицателна. От транспортната фирма, в която работи, казаха, че той е с дългогодишен стаж и досега не е имал сериозни нарушения. Неговото обяснение е, че страничното огледало на автобуса му попречило да види жената, която изскочила в последния момент.

По случая е образувано досъдебно производство.

24часа

снимка: БНР