Събития

Провериха обществените поръчки на Берковица и Георги Дамяново

  18.10.2018 16:01             
Провериха обществените поръчки на Берковица и Георги Дамяново

Само една от обществените поръчки на община Берковица е проведена неоснователно за тригодишен период. Това установиха от инспекторите от агенцията за държавен финансов контрол.

Проверени  са осем обществени поръчки на обща стойност 810 000 лева, свързани със зимното поддържане и снегопочистването. Неоснователно проведената е за 60 000 лв. Одиторите  са ревизирали законосъобразността на отчетените през 2015, 2016 и 2017 година разходи на бюджетни средства за зимното поддържане и снегопочистването. Прегледани са подробно обществените поръчки, сключените договори, изпълнението им и плащанията по тях. Установени са  нарушения, но не са довели до вреди и не са ощетили общинската хазна.

Проверена е също и общинската управа в Георги Дамяново за законосъобразността на използването на временно свободните средства по бюджета за миналата година. Едно е констатираното нарушение и са съставени два акта. То не е довело до нанасянето на вреди, е заключението на АДФИ.

През третото тримесечие финансовите инспектори са проверили 372 обществени поръчки в страната, чиято обща стойност възлиза на 268 406 469 лв. Четирийсет от тях за 6 921 088 лв. не са проведени или са неоснователно проведени, сочат данните на АДФИ