България

До 26 градуса утре, през уикенда ни очакват дъждове

  18.10.2018 15:20             
До 26 градуса утре, през уикенда ни очакват дъждове

През нощта ще е почти тихо. В Източна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по морския бряг - до 15 градуса, предава БТА.

През деня по-значителна ще е облачността над източната половина на страната, където на много места до обяд видимостта ще е намалена. Само на отделни места слабо ще превали. В Западна България ще има повече слънчеви часове. Ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са от 15-16 градуса в местата с по-трайна мъгла, до 25-26 градуса в крайните югозападни райони.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове, когато на места ще има и мъгла. Слаби валежи ще има само на отделни места. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 20 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб, запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, а на 2000 метра - около 8 градуса.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за октомври, но вечерта ще започне да се повишава.

В събота, 20 октомври, облачността ще е предимно значителна. На места в страната ще има превалявания. Вятърът временно ще се обърне от северозапад, в Източна България - от север, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще са между 16 и 21 градуса, а минималните - предимно между 7 и 12 градуса.

В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в Западна и Централна България са възможни значителни количества. Дневните температури ще се понижат с още 1-2 градуса и максималните ще са между 14 и 19 градуса. Минималните температури ще са без особена промяна.

24часа