Спорт

Кмет и фондация „Реал Мадрид” изпратиха таланти към „Сантяго Бернабеу”

  17.10.2018 10:44             
Кмет и фондация „Реал Мадрид” изпратиха таланти към „Сантяго Бернабеу”

Малките футболисти от спортното училище за социална интеграция на фондация „Реал Мадрид“  във Видин се срещнаха с кмета Огнян Ценков, като поводът бе заминаването им за испанската столица. На срещата присъстваха Светлина Вълчева, социален директор на проекта, треньорите Светослав Петков и Красимир Горанов.

Десет деца в неравностойно положение от крайдунавския град, трениращи в първото спортно училище за социална интеграция в България, ще имат възможност в рамките на пет дни да се срещнат със свои връстници от цял свят и да участват в демонстративен футболен турнир.

Огнян Ценков поздрави децата и се обърна към тях с думите:

„За мен е удоволствие да ви посрещна тук, в сградата на община Видин и да ви поздравя за това, че давате всичко от себе си за най-популярния спорт - футбола. Това е един прекрасен начин за изграждане на отборен дух, уважение към съперника, създаване на приятелства и забавление от играта. Гордея се, че вие сте възпитаници на първото и единствено спортно училище на фондация „Реал Мадрид” у нас и сте част от всички 50 хиляди момчета, трениращи в школите на фондацията”.

Треньорът Светослав Петков благодари на кмета на Общината за оказваната от него помощ и изрази отличните си впечатления от добрата организация и всеотдайна работа при осъществяване дейностите на спортната школа. Светлина Вълчева също благодари на Огнян Ценков за постоянната му подкрепа, добрата комуникация и ценните съвети, които дава на децата.

Възпитаниците на школата ще имат възможност да се срещнат със супер звездите от Реал /М/ на живо и да гледат мача им с Леванте.