Лайфстайл

Храна за секс

  16.10.2018 13:20             
Храна за секс

За една истински романтична и страстна вечер само ароматните свещи и хубавото червено вино не са достатъчни. За да разгорещите страстите, е важно какви блюда ще сложите на масата.

Ето и кратък списък с някои от силните афродизиаци.

Аспержи

Този зеленчук не само има фалосообразна форма, но и определено ще повлияе на либидото ви. Аспержи съдържат витамин В6 и фолиева киселина. Освен това са богати и на витамин Е, който стимулира половите хормони и при мъжа, и при жената.

Авокадо

Освен всичките си други полезни свойства, авокадото ще изостри и сексуалното ви желание. Авокадото е заредено с минерали, мононенаситени мазнини (тези, който понижават холестерола и пазят сърцето) и витамин В6 - всичко това повишава тонуса и желанието ви за секс.

Люти чушки

Класика в афродизиаците! Техните свойства се дължат на капсаицина, който съдържат в големи количества. Именно капсаицинът предизвиква отделяне на ендорфин в мозъка, който причинява еуфория.

Шоколад

Ненапразно за всеки Свети Валентин най-разпространени са шоколадовите изкушения във формата на сърца. Това лакомство съдържа триптофан, който помага на тялото да произведе серотонин - естествен химикал, който играе важна роля в сексуалната възбуда. Освен това, шоколадът осигурява на организма фенилетиламин - химично вещество, което се отделя в моменти на щастие.

Стриди
Стридите сякаш преливат от цинк, който ги прави суперхрана и афродизиак. Минералът помага на тялото да произвежда тестостерон - хормонът, който е от решаващо значение за мъжкото и дамското либидо.

Изследвания са доказали, че цинкът подобрява броя и бързината на сперматозоидите и увеличава потенстността на мъжете. За жените цинкът помага на яйчниците, като източник на естроген и прогестерон.

Всички тези храни са силни афродизиаци, освен това са много полезни, както вече стана ясно. Изберете си някоя от тях, или защо не няколко, и ги включете в менюто за вечерята, която сте решили да направите за любимия. 

Насладете се заедно на храната, а след това може да проверите лично как влияят върху сексуалното ви желание.