Събития

След въпрос на Краси Богданов: Попълват щата на полицията в Роман

  16.10.2018 09:31             
След въпрос на Краси Богданов: Попълват щата на полицията в Роман

Попълват щата на районното управление на полицията в Роман, това стана ясно от отговор в парламента на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Той отговори на въпрос на народния представител от „Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО-Враца Красимир Богданов за нивото на престъпността и нуждата от окомплектоване състава на РУ – Роман.

В отговора си министър Маринов посочва предприетите от ОД на МВР – Враца мерки за предотвратяване на престъпления. Ежемесечно се прави анализ на регистрираната и разкритата престъпност в община Роман, като са установени районите с концентрация на престъпни деяния и закононарушение – Роман, селата Камено поле, Кунино и Синьо бърдо.

При усложнена ситуация, освен наличните сили на РУП – Роман се изпращат и допълнителни екипи от дирекция „Жандармерия“. Периодично се извършват специализирани полицейски операции, а в тъмната част на денонощието мобилни екипи осигуряват присъствие е малките населени места. Районите с концентрация на ромско население са подложени на особено наблюдение, като след предприетите мерки ситуацията се е подобрила значително. Поради тази причина предстои обявяването на конкурс за двама младши полицаи, с което щатното разписание от 31 служители в управлението ще бъде попълнен, се казва още в отговора.