Спорт

Излъчиха призьори в турнир по тенис

  16.10.2018 00:48             
Излъчиха призьори в турнир по тенис

В Мездра се проведе второто издание на общинския турнир по тенис на маса. В него взеха участие 9-ма мъже и 15 юноши. За спазване на правилата и спортсменската игра в салона на СУ „Иван Вазов” наблюдаваха главният съдия Евгени Йоловски и помощниците му Христо Иванов и Цветомир Георгиев. Секретар на турнира бе Жанета Маринова. След 49 оспорвани срещи и над 1500 отбелязани точки най-добрите трима от всяка възрастова група бяха наградени с купи, медали и грамоти от кмета на общината инж. Генади Събков.

 Марио Петров дублира титлата си от миналата година при юношите, следван от Димитър Николов и Мартин Петров. При мъжете триумфира Ивайло Василев, втори е Веселин Вълков, а трети се нареди Стивън Мильов.

Кметът на общината поздрави участниците и пожела все повече бъдещи и настоящи тенисисти да намерят възможност да спортуват и да развиват този своите умения в този динамичен и емоционален спорт.

След края на турнира бе демонстрирана и новата придобивка на СУ „Иван Вазов“ – автоматизиран робот за тенис на маса. С неговата помощ играчите могат да тренират и усъвършенстват своята техническа подготовка.