Konkurent
ТДМ

Събития

Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ

2018-10-12 19:00 421 0

Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ
Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ

В Деня на българската община сградата на общинската администрация Мездра отвори врати за учениците на града. Представителна група ученици и учители тържествено беше посрещната в заседателната зала от кмета на общината инж. Генади Събков, секретаря г-жа Севдалина Джамбазка, директор дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ г-жа Елена Нанова и общински служители.

„Всеки един, който пристъпи прага на общината, да се чувства като у дома си“ –  с тези думи за „Добре дошли“ започна непринуденият разговор между кмета и учениците. Инж. Събков каза още, че в залата, в която се намират, се вземат важни решения, решава се съдбата на общината.  „Кметската длъжност е лесна само първия ден, когато те поздравяват“, сподели инж. Събков.

Полезен и интересен беше разговорът между кмета и младите хора. Актуалните и интелигентно поднесени въпроси бяха насочени към спецификата на кметската длъжност и местното самоуправление.

Учениците получиха свитък, съдържащ информация, свързана с историята на Деня на българската община и със 120-годишнината от обявяването на Мездра за община. Професионално направена презентация потопи присъстващите в историята на стара Мездра, която преди приемането на Закона за общините е била само селище, управлявано от кмет, но без подкрепата на самостоятелна общинска администрация. Учениците с любопитство следяха черно-белите снимки на родния град и усилията, положени от първия кмет Иван Мишев да постави основите на неговото благоустрояване.

Контрастно-цветна, подредена и красива е представената община днес, по време на мандата на 44-я кмет – инж. Генади Събков. През 120-те години икономическото развитие на общината е получило силен тласък, нараснал е броят на жителите, създадени са условия за по-добър съвременен живот.

Днес общинското ръководство е насочило усилия и грижи към благоустройството, образованието, здравеопазването и хигиенизирането на населените места. В стола на кмета седна деветокласничката от СУ „Иван Вазов“ Силвия Йолова, на която кметът пожела един ден с усилия, труд и интелект да заслужи това място.

Секретар на общината за кратко стана и Дейвид Николов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Учениците посетиха още кабинета на Елена Нанова, където разбраха повече за работата на дирекцията, която отговаря за култура, спорт, образование, социални и младежки дейности.

На раздяла с общинската администрация учениците се запознаха с ритуалните и административно-информационните услуги на Общината.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Приключва залесяването на трасета в Бяла Слатина СНИМКИ
2018-12-13 13:00
42 0

Залесяването на улиците „Николай Хрелков“и  „Климент Охридски“, като част от проект „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици и тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях


Врачански творци в проект за нов живот на старите приключенски романи
2018-12-13 12:00
167 0
Интересен литературен проект с участието на двама врачански творци представя българското издателство „Архипелаг“. Става дума за детско-юношеска поредица, която се появява на българския пазар буквално…

Берковица разчиства незаконните сметища край блокове и улици
2018-12-13 11:00
91 0
Община Берковица почисти няколко локални незаконни сметища в града  и постави забранителни табели. До момента са разчистени боклуците от улиците „Калето“ и „Рила“, „Асен Златарев“…

Представиха Дейвид Славчев като директор на видинския театър
2018-12-13 10:00
204 0
Дейвид Славчев беше представен като новоизбрания директор на Общински драматичен театър „Вида“. Това направи на пресконференция заместник-кметът Венци Пасков. Пасков акцентира върху основните моменти от…

актуален брой на вестник Конкурент