Konkurent
ТДМ

Събития

Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ

2018-10-12 19:00 358 0

Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ
Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ

В Деня на българската община сградата на общинската администрация Мездра отвори врати за учениците на града. Представителна група ученици и учители тържествено беше посрещната в заседателната зала от кмета на общината инж. Генади Събков, секретаря г-жа Севдалина Джамбазка, директор дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ г-жа Елена Нанова и общински служители.

„Всеки един, който пристъпи прага на общината, да се чувства като у дома си“ –  с тези думи за „Добре дошли“ започна непринуденият разговор между кмета и учениците. Инж. Събков каза още, че в залата, в която се намират, се вземат важни решения, решава се съдбата на общината.  „Кметската длъжност е лесна само първия ден, когато те поздравяват“, сподели инж. Събков.

Полезен и интересен беше разговорът между кмета и младите хора. Актуалните и интелигентно поднесени въпроси бяха насочени към спецификата на кметската длъжност и местното самоуправление.

Учениците получиха свитък, съдържащ информация, свързана с историята на Деня на българската община и със 120-годишнината от обявяването на Мездра за община. Професионално направена презентация потопи присъстващите в историята на стара Мездра, която преди приемането на Закона за общините е била само селище, управлявано от кмет, но без подкрепата на самостоятелна общинска администрация. Учениците с любопитство следяха черно-белите снимки на родния град и усилията, положени от първия кмет Иван Мишев да постави основите на неговото благоустрояване.

Контрастно-цветна, подредена и красива е представената община днес, по време на мандата на 44-я кмет – инж. Генади Събков. През 120-те години икономическото развитие на общината е получило силен тласък, нараснал е броят на жителите, създадени са условия за по-добър съвременен живот.

Днес общинското ръководство е насочило усилия и грижи към благоустройството, образованието, здравеопазването и хигиенизирането на населените места. В стола на кмета седна деветокласничката от СУ „Иван Вазов“ Силвия Йолова, на която кметът пожела един ден с усилия, труд и интелект да заслужи това място.

Секретар на общината за кратко стана и Дейвид Николов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Учениците посетиха още кабинета на Елена Нанова, където разбраха повече за работата на дирекцията, която отговаря за култура, спорт, образование, социални и младежки дейности.

На раздяла с общинската администрация учениците се запознаха с ритуалните и административно-информационните услуги на Общината.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Хайредин празнува с театър и музика
2018-10-20 21:00
148 0
Общинската управа на Хайредин е подготвила богата културна програма за предстоящия празник на селото. Тържествата са в два дни – на 26 и 27 октомври.…

Организираха юбилейна вечер за Петър Доневски СНИМКИ
2018-10-20 20:00
100 0
Юбилейна литературна вечер, посветена на 80-та годишнина на Петър Доневски се състоя във Враца. Организаторите на събитието- Народно читалище „Развитие”-Враца, Издателство „Български писател” и Клуб…

Обучаваха деца в седмица на програмирането
2018-10-20 19:00
176 0
Европейската седмица на програмирането (EU Code Week) се проведe от 9 до 16 октомври в читалищната библиотека в Криводол. Инициативата е част от проект „Чиста…

 Важен форум се провежда във Видин
2018-10-20 18:00
266 0
Заместник-кметът на община Видин -Венци Пасков поздрави участниците в годишната конференция на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България. Асоциацията е член…

актуален брой на вестник Конкурент