Konkurent
ТДМ

Събития

Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ

2018-10-12 19:00 515 0

Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ
Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ Силвия Йолова стана кмет на Мездра за 1 ден СНИМКИ

В Деня на българската община сградата на общинската администрация Мездра отвори врати за учениците на града. Представителна група ученици и учители тържествено беше посрещната в заседателната зала от кмета на общината инж. Генади Събков, секретаря г-жа Севдалина Джамбазка, директор дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ г-жа Елена Нанова и общински служители.

„Всеки един, който пристъпи прага на общината, да се чувства като у дома си“ –  с тези думи за „Добре дошли“ започна непринуденият разговор между кмета и учениците. Инж. Събков каза още, че в залата, в която се намират, се вземат важни решения, решава се съдбата на общината.  „Кметската длъжност е лесна само първия ден, когато те поздравяват“, сподели инж. Събков.

Полезен и интересен беше разговорът между кмета и младите хора. Актуалните и интелигентно поднесени въпроси бяха насочени към спецификата на кметската длъжност и местното самоуправление.

Учениците получиха свитък, съдържащ информация, свързана с историята на Деня на българската община и със 120-годишнината от обявяването на Мездра за община. Професионално направена презентация потопи присъстващите в историята на стара Мездра, която преди приемането на Закона за общините е била само селище, управлявано от кмет, но без подкрепата на самостоятелна общинска администрация. Учениците с любопитство следяха черно-белите снимки на родния град и усилията, положени от първия кмет Иван Мишев да постави основите на неговото благоустрояване.

Контрастно-цветна, подредена и красива е представената община днес, по време на мандата на 44-я кмет – инж. Генади Събков. През 120-те години икономическото развитие на общината е получило силен тласък, нараснал е броят на жителите, създадени са условия за по-добър съвременен живот.

Днес общинското ръководство е насочило усилия и грижи към благоустройството, образованието, здравеопазването и хигиенизирането на населените места. В стола на кмета седна деветокласничката от СУ „Иван Вазов“ Силвия Йолова, на която кметът пожела един ден с усилия, труд и интелект да заслужи това място.

Секретар на общината за кратко стана и Дейвид Николов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Учениците посетиха още кабинета на Елена Нанова, където разбраха повече за работата на дирекцията, която отговаря за култура, спорт, образование, социални и младежки дейности.

На раздяла с общинската администрация учениците се запознаха с ритуалните и административно-информационните услуги на Общината.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Отсякоха огромна топола край река Цибрица
2019-05-25 11:00
6 0
Огромна топола от вида трепетлика, окупирала коритото на река Цибрица в село Безденица, е отсечена при почистването на реката. За поваленото дърво алармираха жители на…

Васил Найденов ще огласи Враца
2019-05-25 10:00
105 0
         Програмата на Ботеви дни ще продължи с хитовете на Васил Найденов. Концертът е тази вечер, от 19 часа. Известният на няколко поколения поп певец…

Българи от Македония, Албания и Сърбия пристигат във Враца по покана на ВМРО
2019-05-25 09:00
106 0
Шеста среща по проблемите на българите в чужбина ще се проведе на 1 юни в Регионалния исторически музей във Враца. Проявата се възстановява след две…

Планови прекъсвания за периода 27.05 - 31.05.2019 г.
2019-05-25 08:00
312 0
Уважаеми клиенти, ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на…

актуален брой на вестник Конкурент