Konkurent
ТДМ

Крими

Мъж отива на съд, заради опит за подкуп на полицаи

2018-10-11 17:35 575 0

Мъж отива на съд, заради опит за подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г. Н., направил опит да даде подкуп на полицаи. Обвиняемият Г.Н. живее в с. Буковлък, област Плевен. 

Около 23:30 часа, на 07 юли, той се возел в товарен автомобил „Мерцедес“, който се движел по ул. „Васил Коларов“ в с. Михайлово, област Враца, управляван от негов познат.

По същото време там се намирали полицейски служители, в рамките на изпълнение на План за провеждане на специализирана полицейска операция, целяща противодействие на битовата престъпност, охрана на обществения ред и безопасността на движението по пътищата.

Полицаите спрели за проверка движещия се товарен автомобил, като поискали от водача и пътуващото до него лице - Г.Н., да представят необходимите документи. След като удостоверили редовността им, служителите на реда запитали двамата относно съдържанието на превозваното в автомобила. Обвиняемият Н. отговорил, че превозват листа тютюн, балирани и ненарязани, които той закупил.

След като извършили проверка на багажното отделение и констатирали, че в него се превозва голямо количество ненарязан тютюн, полицаите се върнали при служебния автомобил с намерение да уведомят за резултата дежурната оперативна част и разследващия полицай. 

На Г.Н. било разпоредено да ги придружи. Той ги последвал и се обърнал към полицаите с репликата „не можем ли да измислим нещо, за да ни пуснете да се приберем с автомобила“. Полицаите му направили забележка относно казаното.

Тогава Т. минал от дясната страна на патрулния автомобил и през предната дясна врата, която била отворена, пуснал в краката на единия от полицаите единадесет банкноти с номинал от десет лева.

С действията си обвиняемият целял да ги мотивира да проявят бездействие по служба. Още в същия момент обаче Г.Н. бил задържан и за случая била уведомена дежурната оперативна част в РУ на МВР-Козлодуй.

При извършения оглед на местопроизшествието в служебния автомобил, на пода под предната дясна седалка, били намерени и иззети като веществени доказателства единадесет банкноти от по десет лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

ДАРИК

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Иззеха алкохол от частен имот
2018-12-17 15:15
1 0
В хода на специализирана операция служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при дирекцията на МВР във Видин и сектор „Оперативен контрол“ в отдел „Митническо…

Задигнаха от апартамент злато, телевизори и инструменти
2018-12-17 14:45
81 0
Неизвестен извършител е ограбил частен апартамент във Видин. Обект на кражбата са два телевизора, 10 грама злато, кредитна карта, бормашина, циркуляр, инструменти, медали и множество…

   Мъж отнесе глоба за непристойно поведение и заплахи с нож
2018-12-17 14:15
93 0
Видинският районен съд е наложил административно наказание „глоба“ в размер на 200 лева на 31-годишен жител на областния град. Наказанието е по Указа за борба…

Полуремарке на ТИР помля „Мерцедес”
2018-12-17 13:30
176 0
Мъж пострада при пътен инцидент на Е 79, посока на движение Монтана-Видин. По данни на видинската дирекция на МВР на  16 декември около 10.30 часа,…

актуален брой на вестник Конкурент