България

До 24 градуса днес, сутринта ще има мъгли, на места ще вали

  11.10.2018 13:58             
До 24 градуса днес, сутринта ще има мъгли, на места ще вали

На места в югоизточните райони са възможни превалявания от дъжд. Сутрин на места в низините и котловините ще има условия за ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са от 5 до 10 , а максималните между 19 и 24 градуса, предава БТА.

По Черноморието облачността ще е значителна. На места, главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще е разкъсана, в масивите от източната половина от страната - предимно значителна. На места в Родопи, Сакар и Странджа ще превали. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11, на 2000 метра - около 5 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. Повече облачност, предимно ниска, ще има в събота преди обяд над югоизточната половина от страната. Сутрин на места в низините и котловините ще е мъгливо. В нощните часове и рано сутрин ще бъде почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максималните - между 20 и 25 градуса.

24часа