Konkurent
ТДМ

Събития

Удариха с доноси денонощната аптека

2018-10-11 05:00 3127 0

Удариха с доноси денонощната аптека
Удариха с доноси денонощната аптека

Доноси срещу работата на единствената денонощна аптека в Северозападна България „Превента“, която се намира във Враца, са били подадени в комисията за защита правата на потребителите и в изпълнителната агенция по лекарствата. Информация за подлата атака публикува в социалните мрежи собственикът на обекта д-р Даниела Торбова /виж текста долу – б.р./. Пред репортер на „Конкурент“ уважаваният личен лекар на хиляди врачани уточни, че обект на оплакването са талоните, които се дават на лоялни клиенти и срещу които те пазаруват с отстъпки.

„Убедена съм, че комисията ще ни защити, тъй като няма нищо незаконно, в това, което правим. Томболата ни е съвсем законна, тя се тегли за втори път. След излизането на резултата от проверката, ще заведа дело срещу доносниците. Ще дам тези хора на съд за клевета и за уронване престижа на денонощната аптека. Тя е единствената в цяла Северозападна България и е необходима не само за жителите на Враца, но и за хората от целия регион, които идват и си взимат лекарства от нея“, коментира д-р Торбова.

„Искам обществеността да знае за това престъпление, да се вземат адекватни мерки срещу подлостта и доносите. Нещата не се постигат с пошлост, а  с много труд. Знаете ли колко време, средства и усилия ни коства да поддържаме денонощната аптека“, попита риторично тя.

Вече има инициативен комитет във Враца в защита на денонощната аптека, а подписка във фармацевтичния обект събира подписи срещу доносниците.

 

Ето какво написа д-р Торбова в социалните мрежи:

Г-н Каменов, дами и господа общински фактори във Враца:
Срещу единствената ни Денонощна аптека в областта има донос директно в София за "нарушаване правата на потребителите" чрез даваните от нас талони - финансови отстъпки на нови, лоялни и социално слаби клиенти и за участието им в томбола.
Донос от местни фармацевти, които не пожелаха да направят денонощна аптека в полза на местните потребители, защото е непечеливш за аптеките им проект.
Доносниците нямаха доблестта да се изправят с имената и лицата си във Враца и да кажат защо и на кого е "проблем" денонощната аптека.
И за да не пада сянка върху цялата гилдия /която дълбоко уважавам/, както и върху града ни, моля да бъдат оповестени имената на доносниците, за да се знае кой работи за потребителите и кой срещу тях - борейки се единствено за личната си финансова печалба.
Аз съм Даниела Торбова, която влага лични средства, за да има денонощна аптека във Враца и Северозападния регион.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
2 823 лв. събра ОДФ за Враца за обособяване на зони за четене
2018-12-16 15:00
64 0
Общо 2 823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд за Враца. Събитието се проведе в сряда в ресторанта на хотел…

Снегът заваля и започнаха да спират движението в Северозапада
2018-12-16 13:55
1619 0
За днес е обявен е жълт код за сняг и поледици в 7 области на България, като във Видин, Враца и Монтана предупреждението е за…

Мездра взема пари за интернет
2018-12-16 13:00
108 0
Община Мездра спечели финансиране на стойност 15 000 евро за безплатен безжичен интернет на обществени места. Общината спечели ваучери за тази сума в инициативата WIFI4EU.…

Ценков получи престижна награда от СБУ СНИМКИ
2018-12-16 12:00
146 0
На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „Москва“ в София, Огнян Ценков бе удостоен с наградата „Най-добър социален партньор – кмет“ за 2018 година. Тя…

актуален брой на вестник Конкурент