Спорт

Славия – Ботев /Вр/ 0:1, Ненов вкара безценния гол за гостите

  01.10.2018 15:50             
Славия – Ботев /Вр/ 0:1, Ненов вкара безценния гол за гостите

Ботев удари Славия с 1:0 като гост в последния мач от 10-ия кръг на Първа лига. Успехът на врачани беше изключително ценен, тъй като беше извоюван с човек по-малко, след като в 42-та мин. с втори жълт и респективно червен картон заради симулация беше изгонен Даниел Гаджев. Телевизионното повторение показа, че съдията Петър Костадинов е взел пресилено решение.

Преди почивката врачани действаха по-дейно и бяха близо до откриване на резултата. Спас Георгиев и Емил Стоев едва не реализираха в началните минути, а по-късно шанс се отвори и пред Мариян Иванов. Столичани бяха безидейни и немощни в атака, преди да бъде изгонен Гаджев. В 44-та мин. Момчил Цветанов можеше да накаже "зелените", но вратарят им Красимир Костов загатна с невероятно спасяване, че ще се превърне в герой на мача.

След почивката Славия натисна и зареди положение след положение, но стражът на гостите сякаш хипнотизира нападателите в бели екипи. Момчил Цветанов, Галин Иванов, Илиян Мицански и Славчо Шоколаров се скъсаха да пропускат, два пъти и гредите помогнаха на врачани да опазят суха вратата си, а при единствената си атака след почивката "зелените" застреляха противника след контра, започната от Георги Вълчев и завършена от резервата Юлиан Ненов с кинжален удар под гредата за 0:1 в 78-та мин.  

До края "белите" опитаха всичко, като в 4-минутното добавено време Мицански стреля от упор, но Костов изби с рамо головия му удар. Интригата можеше да бъде убита в 89-та мин., когато ветеранът Георги Петков изби сигурно попадение на излезлия сам срещу него Юлиан Ненов.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

СЛАВИЯ: Петков, Александров, Христов, Гамаков, Узунов, Шоколаров, Карабельов, Йомов, Г.Иванов, Цветанов и Чунчуков.

БОТЕВ: Костов, Васев, Керчев, Михайлов, Гаджев, Стоев, Апостолов, М. Иванов, Атанасов, Георгиев и Домовчийски.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ

4-та мин. Петър Атанасов извежда Спас Георгиев, който стреля опасно по диагонала, но Георги Петков отбива топката до долния десен ъгъл.

10-та мин. юношата на "белите" Емил Стоев е изведен в наказателното поле, но Карабельов чисти с шпагат.

Гостите от Враца започват по-добре мача, подкрепяни от шумна агитка, която пее в чест на своите любимци на националния стадион „Васил Левски“, където се играе мача.

17-та мин. Мариян Иванов получи два шанса да стреля към вратата на домакините след ъглов удар. Първият шут с глава стрешна бранител,у а вторият – отиде над напречната греда.

24-та мин. Ивайло Михайлов, който играе като ляв бек, спира с цената на жълт картон пробив на Георги Йомов.

29-та мин. и Даниел Гаджев получи жълт картон при ситуация, в която влезе с бутоните в краката на Чунчуков и се размина с директното изгонване.

42-та мин. Даниел Гаджев получи втори жълт и респективно червен картон за симулация след пробив на опорния халф. Странно съдийско отсъждане, защото от телевизионното повторение се видя ясно, че Гаджев е фаулиран от Галин Иванов. Решението остави 10 от Ботев срещу 11 от Славия.

44-та мин. Момчил Цветанов е изведен, но не успява да пробие отбраната, а Красимир Костов парира удара му.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Сашо Ангелов вкара в игра Георги Вълчев на мястото на Валери Домовчийски, за да заздрави халфовата линия.

Славия натиска, а Момчил Цветанов пробва с воле да разпечата вратата на гостите, но вртарят Костов е на мястото си и отбива.

56-та мин. Красимир Костов избива коварен шут към вратата си, като топката се отби и от напречната греда, преди да излезе в корнер.

59-та мин. Мариян Иванов избива в корнер центриране на Цветанов, а при изпълнението му отново разбъркване пред вратата на врачани.

62-та мин. пробив на резервата Илиян Мицански позволи на Славчо Шоколаров да стреля, но топката минава покрай вратата.

63-та мин. в игра за врачани влиза Юлиан Ненов, който заменя Петър Атанасов.

65-та мин. нов пропуск на „белите“ – Галин Иванов бие от 8 метра покрай вратата.

ГОООООООЛ за Ботев!!!

78-та мин. убийствена контраатака на гостите, започната от Георги Вълчев и пас към Юлиан Ненов, който върза на фльонга Андреа Христов и забоде топката под гредата на Петков за 0:1.
Това беше първата атака на врачани след почивката, но беше 100% ефективна.

86-та мин. Милен Гамаков прави пропуска на мача – с брутален снаряд от около 25 метра халфът на „белите“ натресе сглобката на напречната и дясната греда на врачанската врата, но топката не влезе в мрежата.

87-та мин. Иван Колев заменя Емил Стоев.

89-та мин. Юлиан Ненов излиза сам срещу Георги Петков, но този път ветеранът се справи и парира головия шут на нападателя на гостите. Какъв невероятен пропуск за гостите!

4 минути добавено време

Георги Вълчев и Иван Колев получиха жълти картони.

90+4 Костов спасява по виртуозн начин опит на Мицански да вкара гол. Ботев има голям вратар!

КРАЙ НА МАЧА