Събития

Остават броени дни до старта на „Programming Basics”

  25.09.2018 15:29             
Остават броени дни до старта на „Programming Basics”

Софтуерният университет ще проведе безплатен подготвителен курс по програмиране за начинаещи, наречен „Programming Basics”. Враца, Видин и Монтана са сред от 38-те града в цяла България, в които ще се проведе обучението. 
Курсът стартира на 6 октомври. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът "Programming Basics" дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.
Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.
На успешните курсисти Софтуерният университет ще даде шанс да продължат обучението си в програмата по Софтуерно инженерство и след завършване на курса, при положение, че издържат сертификационния изпит, който не е задължителен. Той ще се проведе онлайн на 1 и 2 декември.
Кандидатстването за курса  <https://softuni.bg/apply> Programming Basics ще продължи до 27 септември.