Събития

Кампанията за събиране на средства в помощ на Иво продължава

  25.09.2018 14:57             
Кампанията за събиране на средства в помощ на Иво продължава

Помните ли Иво Мачугански от село Рогозен, за когото преди време ви разказахме. През 2016 г. младият мъж е диагностициран с онкологично заболяване и се нуждае от трансплантация на стволови клетки в турска клиника. Сумата от 87 000 $ обаче се оказва непосилна за него и семейството му. За това в средата на юли той призова добри хора да му помогнат, за да преборят заедно нелеката битка с рака. За щастие, активни и състрадателни граждани и приятели на момчето реагират незабавно и седмица след апела му, по сметката на Иво вече има постъпления. Събраната сума е малко над 12 хил. лв. и тя помага на Иво да замине на химиотерапия в Турция. Въпреки че процедурата протича с леки усложнения, сега Иво се чувства по-добре. Това споделя самият той в социалната мрежа.

Добрата новина е, че днес /25 септември/ той заминава отново за Турция, за консултация с професора по трансплантациите и евентуално за стартиране на първата автоложна трансплантация, която ще му бъде направена.  

„Парите за нея са събрани благодарение на всички вас, които отделиха от личните си средства, за да преведат по сметката или да пуснат в дарителските кутии, за което ви БЛАГОДАРЯ. Благодарение на вас имам шанс за лечение, кампанията за събиране на пари продължава за събирането на сумата, необходима за втората автоложна трансплантация, която живот и здраве ще бъде 40 дни след първата. Вярвам, че и този път с ваша помощ ще успеем”, пише още Иво и не пропуска да благодари и на своя работодател за подкрепата, която му оказва.

Може да помогнете и Вие на Иво в битката му с рака, като дарите средства в дарителските кутии или на следната сметка:

 

ЦКБ АД Клон Враца
IBAN:BG 38 CECB 9790 10B8 5926 02
BIC: CECBBGSF
Титуляр : Иво Тихомиров Мачугански
: IVO TIHOMIROV MACHUGANSKI