България

Днес сутринта температурите падат до 1 градус, ще има условия за слани

  25.09.2018 12:37             
Днес сутринта температурите падат до 1 градус, ще има условия за слани

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Вятърът ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са от 1-2 градуса на места по високите полета на Западна България, където ще се образуват и слани, до 10-12 градуса по Южното Черноморие, предава БТА.

Днес ще бъде предимно слънчево, но хладно. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, в югоизточната половина на страната и временно силен североизточен вятър и с него нахлуването на студен въздух ще продължи. Максималните температури ще са между 14-19 градуса, в София - около 14 градуса.

По Черноморието ще е слънчево с повече облаци в крайните южни райони, където са възможни слаби валежи. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 16-19 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд в крайните южни райони временно ще се усили до 5 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще отслабне, в отделни райони в Западна България ще стихне. В четвъртък и петък ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, предимно висока. Сутрин ще е студено, на места ще има условия за слаби слани. Дневните температури ще се повишават, по-чувствително през втория ден, когато вятърът ще се ориентира от изток-югоизток.

24часа