Събития

Одобриха временни управители на две дружества

  25.09.2018 12:24             
Одобриха временни управители на две дружества

Одобриха временни управители на две общински дружества, като мнозинството в местния парламент даде срок, в който да бъдат избрани нови титуляри и за „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, и за „Център за кожно-венерически заболявания – Враца“ ЕООД. Както прогнозира „Конкурент“, начело на транспортното дружество застава Виктория Христова-Начева, която досега беше експерт в местната управа, а на здравното заведение – настоящият счетоводител Иво Николов - http://konkurent.bg/article/134660/eto-kakvo-reshavat-na-sesiiata-si-suvetnicite-ot-vraca 

На практика гласуването премина без дебати, като единствено Владимир Христов от ГЕРБ опита да обясни неочакваната оставка на д-р Магдалена Петкова с намаляването от 10 на 5 легла в ЦКВЗ и невъзможността бившият кожен диспансер да се управлява икономически изгодно. Заместник-председателят на съвета дори апелира към колегите си от другите групи да подкрепят настояване до здравното министерство за увеличение на броя на леглата от 15 за област Враца на минимум 20.

Съветниците одобриха предложението на Цветелина Дамяновска от БСП да не освобождава от отговорност Николай Вълков и след като изслушат доклад за състоянието на „Тролейбусен транрспорт“ да потърсят резерви за намаление на сегашните карти за учениците. „Не може в София децата да пътуват с обществения транспорт за 16 лева месечно, а във Враца картата да е 33 лева“, възмути се Дамяновска.