Спорт

И петимата бойци на Колето се прибраха с медали, успешен дебют при мъжете на Евгениев

  24.09.2018 17:33             
И петимата бойци на Колето се прибраха с медали, успешен дебют при мъжете на Евгениев

5-има състезатели представиха монтанския клуб Бойни спортове в държавното първенство по ММА в София. Състезанието беше и квалификация при мъжете и жените за предстоящото световно първенство в Бахрейн.

С безпогрешна игра отново шампиони станаха Дейвид Велков /56 кг/ при кадетите и Николай Атанасов при юношите. В категория 52 кг Искрен Цветков взе бронз при кадетите. Вицешампион при 61-килограмовите мъже пък е Денислав Станиславов. В тази възрастова група дебютира Даниел Евгениев, в една от най-тежките категории – 84 кг.

„Предвид отсъствието му от състезанията по ММА през последните 2 г., положихме зверски труд, за да може Дани да бъде конкурентен в категорията. След три мача той се нареди втори, имайки за съперници по-опитни състезатели. Дани е едва на 19 г., а в такава категория обикновено бойците са доста по-възрастни и рутинирани, така че лично аз му благодаря за сериозното отношение към подготовката и сърцатата игра на в първенството. Вярвам, че скоро той ще се окичи и с шампионския медал, и ще заеме място в националния отбор на България. Благодаря на всички от отбора, както и на наши приятели, които помогнаха за подготовката ни. Благодаря и на тези, които дойдоха да ни подкрепят в залата, както и на онези, които не можаха да присъстват, но винаги са били зад нас”, каза треньорът на клуб Бойни спортове Николай Цоков-Колето. На неговите възпитаници в националния отбор им предстои ни европейско първенство за юноши през октомври месец в Шумен и много тежки тренировки дотогава.