Лайфстайл

Фолк легенда стана учител

  21.09.2018 13:25             
Фолк легенда стана учител

Изпълнителят на вселенския хит „На Бургаската гара” Руси Русев стана учител. Една от легендите на фолка днес преподава на деца в училище „Христо Ботев” в бургаския квартал „Долно Езерово”, научи HotArena.

Започнах втора учебна година като вокален педагог. Музикалната ми кариера продължава — участия, концерти, опитвам се да правя нови песни, но искам и да уча деца. Да оставя нещо след себе си на следващите поколения”, разказва 62-годишния Русев пред „България днес”.

Освен учител по музика, той подготвя деца и от читалището в бургаския квартал, като е дал творчески насоки на няколко големи таланта.

Подготвях Иван Стоян, който през 2015 година представи България на детската „Евровизия”. Имам и други деца с големи успехи на международни конкурси”, разкри Русев.

При откриването на новата учебна година певецът хванал микрофона и изпълнил още „Ако си дал” на Емил Димитров. Деца, родители, преподаватели и кметът на Бургас Димитър Николов бурно аплодирали професионалното представяне на песента.

Това беше послание към учениците — да бъдат по-добри един към друг и да ценят важните неща в живота. Познавах се с Емил Димитров и имах честта да пея на една сцена с него. Винаги съм се впечатлявал от него и за мен той остава най-великият български изпълнител”, казва още Русев.

Самият той създава запомнящи се шлагери през 90-те години на миналия век. Сред тях са „Курназ момче”, „Европа”,” Само три неща” и други.

Певецът все така живее в бащината си къща в Долно Езерово и стои далеч от звездоманията на някои свои колеги.