Крими

Цачева за открития пистолет в затвора във Враца: Това е сигнал за неизпълнение на служебни задължения

  21.09.2018 13:10             
Цачева за открития пистолет в затвора във Враца: Това е сигнал за неизпълнение на служебни задължения

Министърът на правосъдието Цецка Цачева връчи в Стара Загора сертификати на 19 магистрати, полицейски служители и социални работници, които завършват обучение на тема "Права на децата, специализация по младежко правосъдие за професионалисти в България: Обучение за специалисти, провеждащи изслушвания на деца". В рамките на пет дни те са обучавани по правото на детето да бъде изслушвано и техники за изслушване на непълнолетни, предаде БТА.

Това е последното обучение, организирано от Министерството на правосъдието съвместно с Международния институт за правата на детето в Швейцария по проект "Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца", финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

По повод случая с откритите части от пистолет в затвора във Враца, правосъдният министър смята, че той е сигнал за "неизпълнение на служебни задължения от длъжностните лица, които са допуснали подобно внасяне. Къде са открити частите на пистолета, не мога да коментирам, защото в момента се извършват съответните действия от полицията, под ръководството на прокуратурата".

24часа