Събития

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва награди Юлий Йорданов

  20.09.2018 16:46             
Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва награди Юлий Йорданов

В околностите на Казанлък, сред красивата природа на местността Крънската кория се състоя първият национален събор на запасното войнство в България. Ветераните в Българската армия бяха уважени от президента на републиката и върховен главнокомандващ на армията Румен Радев, вицепремиера Красимир Каракачанов – министър на отбраната, действащи генерали и офицери.

Проявата, която е най-крупното събитие в живота на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, привлече вниманието на българските и чуждестранните медии. На нея освен официалните поздравления на гостите, бяха демонстрирани силата и мощта на българските воини.

По покана на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва литературният критик Юлий Йорданов – единственият в Лом член на Съюза на българските писатели взе участие в събора. На уредената изложба на продукцията на писателите, творящи в областта на военната тематика под надслов „Перо и меч”, ломчанинът се представи със своята книга „Коваленко Петков – хронистът на Голинци”.

На специално уредената среща в присъствието на министър Каракачанов и Младен Маринов – по това време главен секретар на Министерството на вътрешните работи, а сега вече министър на това ведомство – и други генерали и офицери, той разказа за героизма и себеотрицанието на героя на книгата, участвал в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва награди литературния критик Юлий Йорданов с грамота. Министър Каракачанов сърдечно поздрави писателя Йорданов и му пожела нови дръзновения с перото.