Събития

Започва седмица на моноспектакъла в памет на Петър Митев

  20.09.2018 16:26             
Започва седмица на моноспектакъла в памет на Петър Митев

За втора поредна година драматичният театър в Монтана организира седмица на моноспектаклите в памет на големия актьор Петър Митев. Той ни напусна през август миналата година. Митев игра 40 години  на монтанска сцена и направи невероятни роли и запомнящи се моноспектакли.

Седмицата стартира на 27 септември и ще продължи до 3 октомври. Първото представление е „Българска ни работа” - моноспектакъл на Тихомир Иванов по текстове от българския печат, режисьор Петър Митев. „Деца на света” по текст на Стефан Цанев ще представи театър"Цветан Станков" -  Костинброд. За 29 септември е насрочена предпремиерата на „Греховната любов на зографа Захарий” – моноспектакъл на Иван Истатков.  Зрителите ще видят и „Покаяние” на Иван Митев по пиесата на Константин Илиев "Великденско вино", режисьор Георги Василев. Седмицата завършва с премиерата на „Греховната любов на зографа Захарий”.

„Избрахме отново да почетем Петьо с моноспектакли, защото те бяха неговата стихия.”, казват от ръководството на театъра.

Незабравими остават за зрителите превъплъщенията му в  „Москва-Петушки“, „Ние, Българите“, „Кентърбърийски разкази“, „Автобиография“, „Втора сряда“ и „Небесен пратеник“. „Автобиография” Митев игра от 1998 година до последния си сезон, а детският спектакъл „Коледен подарък” бе  на сцена 14 сезона.