Свят

Девойки решиха да накажат таксиметров шофьор за неприязънта му към по-пълничките дами

  20.09.2018 10:14             
Девойки решиха да накажат таксиметров шофьор за неприязънта му към по-пълничките дами

Шофьор на такси от руския град Уфа отказва да вози момичета, които имат проблем с килограмите. Той дори е поставил специален стикер: зачеркнат женски силует с големи размери. Стикерът стана причина за скандала, когато един от клиентите - журналистката Даря Кучеренко, привлече вниманието към него, съобщават световните медии. Младата жена повикала таксито, на което бил поставен знака, който забранявал преминаването на пълни жени.

Това разгневило Дария и тя попитала, във връзка с какво има такъв стикер на предното стъкло. - Попитах го - какво означава това. Той отговори: "Това означава, че не карам дебели момичета." Питам го, мислиш ли, че това е нормално? А той отговори: "Е, това не е за по време на работа, на която се налага да бъдат возени тези ..." и се усмихва широко, - разказва журналистката. Тя писала за случая и във Фейсбук, но после съжалявала, защото трябвало да прочете много нелицеприятни коментари. Странно, но таксиметровият шофьор, ненавиждащ пълните жени имал много защитници. В ръководството на таксиметровата служба също била подадена жалба за предприемане на дисциплинарни мерки.

Но историята не приключила дотук. Обидените собственички на пищни форми решили да накажат водача. Срещу шофьора била създадена петиция. Инициаторът е танцьорката Алиса Валикова. Юристите смятат, че пълните жени имат реални шансове да осъдят водача, а дори и морални щети да потърсят. Що се отнася до колегите таксиметрови шофьори, те не го оправдават , считайки този подход за непрофесионален. Истински таксиметров шофьор е щастлив за всеки клиент, казват те.