Спорт

Голът на Божинов го изстреля до №1 на 8-ия кръг /СНИМКА/

  19.09.2018 18:35             
Голът на Божинов го изстреля до №1 на 8-ия кръг /СНИМКА/

Дебютният гол на Валери Божинов го изстреля до признанието да е футболист №1 в 8-ия кръг на Първа лига. 32-годишният нападател на врачанския Ботев призна, че не е очаквал да отбележи още в първия си мач за новака в елита. Той е вторият футболист в отбора след Петър Атанасов, който получи признание за играта си. Божинов беше награден от Пресклуб „България“. Попадението на звездата срещу Витоша събра 6 гласа на треньорите и специалистите, на второ място е Кирил Десподов от ЦСКА с 5, а Марселиньо от Лудогорец е с 4.

„Не очаквам да ми бъде леко, но ще се боря, защото искам да играя футбол, а не да стоя у дома пред телевизора и да гледам мачове по телевизията. Мисля само за Ботев /Вр/, искам  да оставя следа в отбора“, каза Божинов.

Той призна пред националните медии в София, че във Враца се чувства прекрасно. В града под Околчица даже се шегуват, че трябва да върнат в х-л „Лева“, където е отседнал Божинов, и другия нападател Валери Домовчийски. Откакто не е в хотела, той е спрял да бележи, твърдят осведомени и припомнят, че първите 2 попадения, вкарани от Домо с екипа на Ботев, били в контролата срещу Славия на старта на подготовката, когато той спял в „Лева“.

Собствениците на най-новото бижу на хотелите в града не казват с какво зареждат играчите на Ботев, но е очевидно, че енергийното поле около Табашкия мост им действа добре.