България

Младежи отвлякоха две ученички, грозят ги до 15 години затвор

  19.09.2018 13:13             
Младежи отвлякоха две ученички, грозят ги до 15 години затвор

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд трима младежи за опит да отвлекат две тийнейджърки на 13 и на 15 години. Подсъдимите са 21-годишният Румен Р., 22-годишният Юри Ю. и 23-годишният Йордан Н. 

Румен имал връзка с 15-годишното момиче, с което се разделили. И след раздялата младежът продължил да го притеснява, въпреки предупрежденията на вуйчо й да престане. На 14 април миналата година Румен заедно с останалите подсъдими решили да се срещнат с момичето.

Отишли пред дома му с автомобил. Присъствието им било забелязано от  вуйчото на тийнейджърката. Между него и  Румен възникнал спор, завършил с шамар. Румен се почувствал унизен пред приятелите си и замислил план, с който да принуди вуйчото да отиде в неговия квартал и там да бъде наказан. Решил да отвлече момичето и така да накара вуйчото да отиде и да спаси своята племенница.

Тримата подсъдими започнали да търсят нарочената за жертва на отвличане 15-годишна. Видели я да се разхожда със своя приятелка. Румен слязъл от колата, хванал я за косата и против волята й я качил в автомобила. Въпреки съпротивата на другото момиче, то също било насила качено в колата и удряно от Румен, припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.    


Роднини на двете момичета започнали да ги търсят по телефона. Едното оставило телефона си отворен и баща му успял да чуе, че децата са отвлечени и пътуват към ромската махала „Максуда“. По-малката успяла да скочи от колата и била последвана от приятелката си. След скачането им от движещия се автомобил получили различни увреждания. Отведени били в болницата с мозъчни сътресения. 


Предстои делото срещу тримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

дарик