Свят

Убийство на честта: Мъж бе заклан пред очите на бременната си жена заради по-висока каста (ВИДЕО)

  18.09.2018 16:44             
Убийство на честта: Мъж бе заклан пред очите на бременната си жена заради по-висока каста (ВИДЕО)

В индийския град Мириолагуда бе извършено жестоко "убийство на честта", след като местен жител се ожени за момиче от по-висока каста. 24-годишният Прана Кумар бе заклан пред очите на бременната си съпруга Амрутхи посред бял ден, когато те двамата излизали от болница. Трагедията станала само 9 месеца след сватбата им, пише в. "Мирър".

На запис от камера за наблюдение се вижда как неизвестен мъж напада Прана в гръб и му нанася няколко удара с мачете по шията. Когато жертвата пада на земята, нападението продължава. Бедното момиче се опитва да спре нападателя, но той доубивайки Прана, хвърля оръжието и започва да бяга от местопрестъплението. Амрутха веднага изтичала до болницата за помощ. Семействата на съпрузите били против сватбата на младите, също така от полицията предупредили младоженците, че тържеството може да се превърне в трагедия. Прана бил християнин далит от низша каста, а Амрутха е представител на третата по значимост каста в Индия. Роднините на Прана смятат, че нападението е провокирано от сватбено видео, на което двойката е пуснала във Фейсбук.

Освен това, месец преди убийството, полицията е разпитала бащата на Амрутхи във връзка с това, дали той се опитва да извърши покушение срещу зет си. Впрочем, самото момиче е на мнение, че именно баща ѝ и брат ѝ са съпричастни към убийството на мъжа.

blitz