Крими

По-малко криминални престъпления отчитат за 8-месечието в област Видин

  14.09.2018 12:50             
По-малко криминални престъпления отчитат за 8-месечието в област Видин

Общо 775 криминални престъпления са регистрирани в Областна дирекция на МВР Видин от началото на годината до края на август. Разкриваемостта възлиза на 58.19%. Данните бяха обявени на пресконференция в четвъртък от старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“. За първите осем месеца на миналата година регистрираните престъпления са били 789, а разкриваемостта 56.27%.

Във връзка с новата учебна година служители от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция са провели срещи с представители на  образователното управление и училищата на територията на областта, местната власт и частните охранителни фирми. Уточнени са механизмите на взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата. На среща с охранителните фирми, ангажирани със спазването на пропускателния режим и реда в учебните заведения, е обърнато внимание да се следи за съмнителни лица в районите на училищата и своевременно да се сигнализира в полицията.

„И през тази учебна година ще продължим активно да прилагаме предприетите мерки, в организационен и оперативен план, целящи пресичане на уличното наркоразпространение, подчерта старши комисар Коцин. Той допълни, че фокусът ще бъде върху превенцията. Засилено присъствие на униформени служители ще има в първия учебен ден.