Konkurent
ТДМ

Свят

Активисти искат узаконяване на еднополовите бракове

2018-09-14 18:50 202 0

Активисти искат узаконяване на еднополовите бракове

Хиляди китайски активисти се обединяват, за да подновят исканията за узаконяване на еднополовите бракове, използвайки рядката възможност да предложат поправки в проектозакон, които да включват правна защита за гей общността.
 
След десетилетия на комунистическа фалшива скромност по отношение на секса от всякакъв вид, китайските лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендъри през последните години се борят с бюрокрацията, правната несигурност и закостенелите социални норми, за да защитят мястото си в обществото.

Но за разлика от съседен демократичен Тайван, чието решение миналата година да предостави на еднополовите двойки право да сключват брак даде стимул на движението за правата на гейовете в цяла Азия, Китай не отстъпи.

Две години след като китайски съд отхвърли искането му за законен брак, Сун Вънлин се опитва да активизира ЛГБТ общността, призовавайки хората да предложат поправки в проекта за граждански кодекс.


Кодексът, знаков законодателен акт, който се очаква да бъде приет през 2020 г., беше предложен миналата седмица от китайския парламент за двумесечно обществено обсъждане.

Кодексът предвижда промени по въпроси, включващи сексуалния тормоз, развода и семейното планиране, но не придвижва въпроса за правата на ЛГБТ общността, каза пред Ройтерс Сун.

В понеделник на профила си във УиЧат Сун публикува наръчник как да се предложат поправки за изготвяне на законодателство за еднополовите бракове.

БТА

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Италиански ляв екстремист призна за политически убийства отпреди половин век
2019-03-26 12:50
37 0
Италиански ляв екстремист, който излежава доживотна присъда, след като се укриваше в продължение на 40 години, за първи път призна, че е извършил четири политически…

Пентагонът успешно прехвана и унищожи интерконтинентална балистична ракета
2019-03-26 11:20
62 0
 В първия си тест от този род въоръжените сили на САЩ извършиха "залпово" прехващане над Тихия океан на интерконтинентална балистична ракета без боен заряд…

US геолози предупреждават: 18 вулкана могат да експлодират всеки един момент
2019-03-26 09:50
84 0
 Геологическият институт на САЩ съобщи, че в страната има 18 вулкана, за които е в сила най-висока степен на опасност. В списъка попада известният на…

Брутално нападение в Монтерал (ВИДЕО)
2019-03-26 08:20
102 0
 Наръгаха свещеник по време на служба, цял свят го видя. Мъж нападна с нож и рани католически свещеник по време на служба в Монреал. Атаката…

актуален брой на вестник Конкурент