Събития

Сигнал до „Конкурент“: ТИР-овете газят правилата

  12.09.2018 17:14             
Сигнал до „Конкурент“: ТИР-овете газят правилата

ТИР-овете газят правилата и не спазват ограниченията, въведени около ремонта на моста край криводолското село Краводер. Сигнал за това подади читател на „Конкурент“. Според него, турски шофьори въртят волана на тежките си машини по маршрута Е79, разклона за Вършец, железен мост край село Стояново, село Сумер и включване в трасето на Е79 – това е забранено, според регламента, въведен след началото на ремонта на моста.

Репортерската ни проверка доказа, че твърдението му е самата истина. Нещо повече, подобни сигнали са постъпвали и в Областно пътно управление във Враца, но от там обясниха, че нямат правомощия да спрат шофьорите на тежки камиони.

„Да, получавали сме сигнали, но е работа на Пътна полиция да принуди шофьорите да спазват въведените ограничения“, коментира директорът на ОПУ – Враца инж. Веселин Николов.

Припомняме, че в началото на юни започна рехабилитацията на моста край Краводер, а до края на октомври, когато трябва да приключат дейностите, трафикът на камиони и бусове с тежина над 10 тона преминава през Криводол. Трафикът на леки коли е пренасочен по трасето от Сумер през железния мост на Стояново до разклона на Е79.