Спорт

Валери Божинов облече екипа на Ботев СНИМКИ

  10.09.2018 18:09             
Валери Божинов облече екипа на Ботев СНИМКИ

Валери Божинов е във Враца и след среща с градоначалника Калин Каменов се отправи към стадион "Христо Ботев", където проведе първа тренировка с отбора. Голмайсторът най-вероятно ще подпише договор до края месец декември, след което ще бъде свободен да премине в чуждестранен клуб. Разбира се не е изключено Божинов да играе във Враца и до края на сезона.

Наставникът Сашо Ангелов е доволен от така развилата се ситуация около доведения му син и вярва, че той ще бъде изключително полезен на отбора с опита и класата си. На същото мнение е и кметът Калин Каменов, кой държи в тима да има конкуренция на всеки пост.

Божинов се присъединява към Ботев Враца като свободен агент, след като разтрогна договора си с хърватския Риека. На върха на кариерата си той бе играч на Фиорентина, Ювентус, Мачестър Сити и Парма. Най-много голове има с екипа на Партизан – 23 и на Лече – 17.

"Тук съм, защото смятам, че имам какво да дам на Ботев, а и той на мен. Знам много за ръководството на отбора, за феновете, които са прекрасни, за града. Остава да се разберем с кмета, който е и шеф на клуба", коментира ексклузивно пред "Конкурент" 32-годишният футболист.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ