Спорт

Монтана не се даде на ЦСКА 1948 в София, изгониха Феро

  20.08.2018 19:17             
Монтана не се даде на ЦСКА 1948 в София, изгониха Феро

Монтана и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 на националния стадион „Васил Левски“ в среща от 4-ия кръг на Втора лига. Гостите влязоха по-добре в мача, овладяха центъра и създадоха няколко положения. В 7-та мин. шут на Димитър Илиев не затрудни стража Вълков. В 18-та мин. перфектно центриране на младока Борислав Дамянов даде шанс на Тони Тасев да стреля от чиста позиция, но той не уцели добре топката. В 32-та мин. изстрел на Сергей Георгиев бе избит в корнер от вратаря. Единственото положение за домакините бе в 38-та мин., когато Томислав Павлов шутира опасно покрай гредата.

След почивката армейците взеха инициативата. В 60-та мин. Павлов нацели гредата, а в следващата минута бе отсъдена спорна дузпа за задържане на Петко Петков от вратаря Ивайло Василев. Андон Гущеров вкара от бялата точка за 1:0 в 61-та мин. Монтана не се предаде и след перфектна комбинация в 80-та мин. Атанас Илиев изравни за крайното 1:1, оползотворявайки асистенцията на Мисяк.

Отборите доиграха мача с по 10 души, след като за втори жълти картони напуснаха Васил Попов от гостите и резервата Кристиян Михайлов за столичани. Изгонен бе и наставникът на монтанци Ферарио Спасов. В 93-та мин. тимът му получи право на непряк свободен удар в пеналта, но Михов шутира в аут.

За ЦСКА 1948 започнаха: Вълков, Генчев, Попов, Зюмбулев, Дяков, Димов, Павлов, Васев, Минков, Гущеров, Гюзелев.

За Монтана играха: Василев, Попов, Михов, Ташев /63 Йорданов/, Цонков, Д. Георгиев, Илиев /72 Мисяк/, Цветков, Дамянов /46 Ат. Илиев/, Тасев, С. Георгиев.