Спорт

Монтана 2003 почна подготовка с 4 попълнения и нов кондиционен треньор

  20.08.2018 17:31             
Монтана 2003 почна подготовка с 4 попълнения и нов кондиционен треньор

Баскетболният Монтана 2003 започна подготовка с 3 нови състезателки, чака още една. Треньорът Стефан Михайлов събра тази сутрин възпитаничките си на стадион „Огоста“, а преди вечерното им занимание с тях се срещна кметът на града Златко Живков.

Част от състава на шампиона и носител на купата вече са връщащата се след майчинство украинска националка Олга Дубровина, Константина Какогиани от Септември /София/ и Преслава Колева, която е девойка на Балкан /Ботевград/, но последно игра в Рилски спортист /Самоков/. Ръководството се е договорило и с американката Катлин Матио, която трябва да пристигне след 5 дни в България.

„Смятам, че Дубровина и Виктория Стойчева ще бъдат най-добрата гардова двойка в Адриатическата лига“, коментира треньорът на Монтана. В следващите дни с клуба ще подпише и център.

Американката Сара Бут трябваше да се върне в зала „Младост”, но е решила да продължи кариерата си в Австралия. Даниела Петева пък няма да се състезава по лични причини, но има вариант да се завърне в тима по-късно.  

Монтана 2003 има нов кондиционен треньор в лицето на Мартин Павлов, който сменя Венислав Наумов.

Днес пък спортно-техническият директор в клуба Славко Димитров отбелязва 60-годишен юбилей.

Баскетболистките на Михайлов ще играят две контроли с Цървена звезда на 7 и 8 септември у дома, където ще премина подготовката им. На 12 и 13 септември те ще гостуват в Левкада /Гърция/ за проверки с домакините от Ники Левкада, а на 14 септември ще имат спаринг с ПАОК в Солун.

„След 15 септември има вариант да участваме в два турнира в чужбина. На 3 и 10 октомври се изправяме срещу най-сериозните противници в Адриатическата лига – Будучност и РМУ Бановичи. Трябва да сме готови дотогава. Отборът е запазен на 90 процента. Ние се познаваме с момичетата. Целите са им ясни – както в Адриатическа лига, така и в българското първенство. Надявам се да задържим нивото от миналата година. В Адриатическа лига преди 2 г. бяхме четвърти, миналия сезон станахме трети. Сега, ако можем да качим едно ниво нагоре, ще бъде добре. Момичетата гледат професионално на нещата и са наясно с това, което им предстои през годината“, каза Михайлов.