Събития

Във Враца никой не знае къде се правят проверки на газови бутилки

  16.08.2018 16:04             
Във Враца никой не знае къде се правят проверки на газови бутилки

Единственият пункт, на който преди години са се правили проверки за изправността на газовите бутилки във Враца, е затворен от няколко месеца. Това се случило, след като обектът в района на ОКС хлопнал кепенци. Към настоящия момент врачани нямат представа къде да проверят дали съдовете им за газ са изправни, установи репортерска проверка на „Конкурент“.

Никъде в града не се спазва изискването да не се пълнят бутилки до колонките, от които се зареждат автомобилите. Клиенти, до които се допитахме, почти единодушно заявиха, че пълнят бутилките си само на газостанциите, където с гориво зареждат и моторни превозни средства. Практиката е устойчива и може да бъде видяна особено в петък, когато е денят за подготовка на поредното гостуване по селата.

Всички опити да се свържем с г-жа Светла Господинова, която е началник на сектор в северозападния клон на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, удариха на камък. А всъщност тя е чиновникът, който трябва да контролира спазват ли се наредбите.