Спорт

Писта „Строител“ събира 30 пилоти за рали крос

  16.08.2018 14:17             
Писта „Строител“ събира 30 пилоти за рали крос

30 пилоти са подали заявка за участие в 6-ия кръг от държавния шампионат по рали крос в Криводол. Трасе №1 в България - писта „Строител”, е домакин на проявата през почивните дни. В събота от 14 ч. започват тренировките и първият тур квалификации. В неделя в 9.30 ч. стартовете се подновяват.

„Пистата е подготвена отлично. Синоптиците предвиждат топло време, но съм убеден, че още по-горещо ще бъде на трасето и публиката ще има какво да види”, заяви собственикът на трасето и председател на АСК Старт М /Криводол/ инж. Спас Спасов.

8 автомобила ще се състезават при най-мощните машини. Двама пилоти от домакините са начело във временното класиране. Миналогодишният шампион Светослав Манастирски има 76 т., а Емил Минчев е с 64. Трети е Антон Хайтов от видинския клуб Жико Моторспорт. Очаква се Минчев да участва със „Субару Импреза“. Колата е по-мощна от досегашното му „Джъсти“ и с нея той ще вдигне интригата в класа. Единственият представител в него на Монтана Рейсинг тим - Александър Томов на тренировка в неделя счупи мотора на своето „Субару Импреза“ и до последно ще е под въпрос за състезанието.

9 коли са потвърдили участие в „Дивизия 2” с предно предаване. Пилотите на АМК Ботевград Ивайло Йончев и Владимир Димитров заемат челните места с 96 и 68 т. Валери Димитров от АСК Старт М е трети с 56 т.

Много коли има и в „Дивизия 3” със задно задвиждаване. 13 са заявките. Водачите Методи Тодоров-Муто и Цветелин Велков от криводолския клуб се готвят да прибавят още точки към актива си. Дотук те имат съответно 72 и 64, а третата позиция е за Николай Николов от Жико МС с 56.

Ако сценарият се развие по план, домакините от Старт М ще затвърдят лидерската си позиция в отборното класиране. Криводолчани са водачи с 90 т. На 17 след тях е АМК Ботевград, а видинчани имат 63. Надпреварата на писта „Строител” ще премине под патронажа на кмета на община Криводол Петър Данчев.