Събития

Преместиха поправителния дом от Бойчиновци във Враца

  16.08.2018 12:31             
Преместиха поправителния дом от Бойчиновци във Враца

Поправителният дом в Бойчиновци се премести във Враца, а днес обектът, който е част от затвора, беше открит. Символично лентата прерязаха заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, заместник-главният директор на Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията“ главен комисар Васил Миладинов и началникът на мястото за лишаване от свобода старши комисар Ангел Кабатлийски.

Заместникът на Мая Манолова – Дияна Ковачева, поздрави авторите и изпълнителите на обекта, чрез който страната ни се доближава до европейските и световни стандарти при настаняването на непълнолетни престъпници, превъзпитанието им и социализацията им след изтърпяване на наказанията.

Окръжният прокурор Десислав Начков и председателят на районната прокуратура във Враца Цвети Събинска, председателят на районния съд Васил Ганов, представители на следствието и социалните също бяха на церемонията. Заместник-кметът Петя Долапчиева и секретарят Нина Дакева поднесоха поздравителен адрес от името на кмета на Враца Калин Каменов.

Около 170 000 лева струва преобразяването на материалната база от жилищни помещения за надзиратели в спален и учебен корпус на Средно училище „Христо Ботев“, което трябва да отвори врати за новата учебна година на 17 септември. 10 преподаватели и школски директор ще се грижат за непълнолетните младежи, изтърпяващи наказания във Враца. Капацитетът на поправителния дом е за 30 лица, като в момента от Бойчиновци се чакат 19 младежи.

 

Четете повече по темата утре във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада.